Blíží se svátky jara, ke kterým neodmyslitelně patří velikonoční výzdoba v podobě kraslic, kuřátek, zajíčků a podobně. Pojďte načerpat trochu velikonoční inspirace.

Ten čas ale letí… Opět po roce přicházejí Velikonoce. I letos jsme pro Vás připravili spoustu překrásných velikonočních dekorací, které rozzáří Váš domov.

 

 

de

 

 

Většina velikonočních dekorací se točí kolem vajíček. Zkuste si nějakou pěknou dekoraci vyrobit i sami. Přinášíme pár jednoduchých tipů.

Pokud jste třeba zrovna něco pekli, nevyhazujte rozpůlené skořápky od vajíček. Pořádně je vymyjte, vložte do nich kousek vodou nasáklé vaty a na ni nasypte semínka řeřichy (lze samozřejmě použít i jiná semínka). Skořápku vložte do porcelánového stojánku na vejce a za pár dní, kdy řeřicha vyroste, máte úžasnou jarní dekoraci.

stojánek

 

 

 

 

Přivítejte jaro stylově – živými květy. Opět budete potřebovat skořápky od vajíček. Tentokrát je naplňte vodou a vložte do nich živé květy (například tulipánky nebo narcisky). Takto ozdobené skořápky se budou úžasně vyjímat v zinkovém stojánku na vejce anebo můžete použít obyčejnou papírovou proložku na vejce. Proložku můžete nechat, jak je, nebo ji natřete barvou. Stejně tak skořápky mohou zůstat v přírodní barvě, nebo je zkrášlete barvami.

 

 

stojanek

 

 

 

 

Další snadnou a rychlou velikonoční dekorací jsou vyfouknutá vajíčka. Některá můžete nabarvit, jiná nechat v přírodní barvě, lze také použít vajíčka umělá. Vajíčka následně jednoduše naskládejte do skleněných váz či dóz. Je to rychlé a velice efektní.

 

 

váza

 

 

 

 

K Velikonocům patří také různé věnce a hnízdečka.

Jako základ věnce můžete použít slámu nebo větvičky, případně si kupte polystyrenový korpus. Na tento základ následně přilepte (nejlépe pomocí tavné pistole) různá vajíčka, peříčka, mašličky, drobné dekorace, malé větvičky, sušené květy… Fantazii se meze nekladou.

dekora

 

 

Prostřený velikonoční stůl můžete ozvláštnit hnízdečky. Snadno je vyrobíte z tenkých větviček, které stočíte právě do tvaru hnízdeček. Potom už je stačí vystlat mechem, není to nutné, a vložit vajíčka nebo i jinou velikonoční dekoraci.

 

 

 

vajíčka

 

 

 

 

Tip: Pokud se Vám nechce vajíčka barvit, ozdobte je pomocí washi pásek.

 

 

washi

 

 

 

 

 

A až vyrazíte na procházku do pomalu se probouzející přírody, přineste si domů pár větviček, vložte je do vázy a pověste na ně okouzlující a originální dekorace.

 

 

dekor

 

 

 

Přejeme Vám příjemné jarní tvoření.

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!