Při pohledu do kalendáře jste si určitě všimli, že se blíží 14. únor a s ním spojený svátek všech zamilovaných. Čím potěšit své milé? Nechte se inspirovat v dnešním článku.

Když se řekne svatý Valentýn, zřejmě každému se vybaví slova jako svátek zamilovaných a datum 14. února. Tento svátek u nás sice nemá dlouhou tradici, ale jeho obliba roste. Právě na svátek svatého Valentýna můžete vyjádřit své city i někomu, koho milujete zatím jen tajně. 🙂

 

cedulka

 

 

Proč zrovna Valentýn?

Svátek svatého Valentýna je pojmenován po skutečné historické osobnosti. Valentýn byl kněz, jenž za vlády římského císaře Claudia II. tajně oddával mladé páry. Císař totiž svým vojákům zakazoval, aby se ženili nebo i jen zasnubovali, protože se bál, že by odmítali jít do boje a chtěli by zůstat doma se svými rodinami. Svatého Valentýna nechal císař popravit, a to právě 14. února.

K nám se svátek dostal z Ameriky a pomalu, ale jistě se tady zabydluje. Můžeme ho trávit různými způsoby, ale neměli bychom zapomenout na nějaký pěkný dárek, který zahřeje u srdíčka.

 

Pojďte načerpat inspiraci na originální valentýnské dárky ze severu.

S dárkem v podobě lahodné čokolády nemůžete šlápnout vedle, zvlášť pokud se jedná o neobvyklou kombinaci chutí a je krásně zabalená.

čoko

 

 

 

 

Nevíte, jak své city vyjádřit slovy? Něžný andílek se srdíčkem to řekne za Vás.

 

 

 

andílek

 

 

 

 

 

Plánujete na Valentýna romantický večer při svíčkách? Darujte své lásce úžasnou vonnou svíčku, která podtrhne kouzlo okamžiku.

 

 

svíčka

 

 

 

 

Mýdlo jako dárek? A proč ne. K francouzskému přírodnímu mýdlu s příznačným názvem „Hra na svádění“ jistě není třeba nic dodávat. 🙂

mýdlo

 

 

 

Milá dekorace v podobě srdíčka s kovovými kytičkami rozzáří každý domov a také vykouzlí úsměv na tváři obdarovaného.

 

 

srdce

 

 

 

 

Připravte své drahé polovičce jako dárek romantický koláč ve tvaru srdce. Věřte, že jím zaručně překvapíte a potěšíte.

 

 

zapékací

 

 

 

 

A na čem servírovat malé valentýnské občerstvení? Nejlépe na stylovém porcelánovém tácku pokrytém něžnými srdíčky.

tácek

Spoustu dalších tipů na dárky k Valentýnovi najdete na tomto místě.

 

Přejeme Vám krásné prožití svátku svatého Valentýna!

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!