Jistě už se chystáte na pečení vánočního cukroví, jehož chuť a vůni nic nemůže nahradit. Aby Vám při pečení nic nechybělo, připravili jsme vše, co by se Vám mohlo hodit.

Za chvíli většinu domovů provoní úchvatná vůně skořice, vanilky a badyánu, což je jasný signál, že Vánoce se opravdu blíží.

Připravte se na pečení s námi.

Pečení bez zástěry? To prostě nejde 🙂 Oblékněte si romantickou zástěru, vytáhněte oblíbené recepty a můžete se pustit do díla.

 

 

zástěra

 

 

 

 

Stylová váha Vám přesně odměří potřebné suroviny, ze kterých následně v keramické míse vykouzlíte těsto na Vaše oblíbené vánoční cukroví. Je fajn jeden den věnovat pouze přípravě těst, která na Vás počkají do druhého dne v lednici.

 

 

váha

 

 

 

 

 

Následující den si těsto pěkně vyválejte s pomocí bambusového válečku. Půjde to s ním opravdu snadno.

 

 

váleček

 

 

 

 

 

Do vykrajování z těsta nezapomeňte zapojit své děti. Bude je to zaručeně bavit a užijete si společně krásné chvíle, které Vám nikdy nikdo nevezme. Krásná vykrajovátka na cukroví ve tvaru sluníčka, husy, prasátka, sněhuláka, andělíčka a srdíčka potěší nejen děti, ale i dospěláky.

vykrajovátka

 

 

 

Jestli se chystáte na pečení perníčků, neměla by Vám chybět sada vykrajovátek ve tvaru stromečku, andílka a soba. Součástí je také vykrajovátko na stojánek, abyste upečené perníčky mohli pěkně vystavit na odiv.

 

 

vykr

 

 

 

 

Až budete mít všechno upečeno, čeká Vás ještě úklid a ne zrovna oblíbená činnost v podobě umývání nádobí. Ale nebojte se, veselá utěrka s potiskem adventního kalendáře Vám pomůže umyté nádobí utřít pěkně do sucha.

 

utěrka

 

 

 

 

Zdobení se věnujte až následující den. Cukroví Vám nikam neuteče.

Teď už pěkně nožky nahoru a můžete relaxovat třeba při zapálené svíčce s Vaší oblíbenou vůní.

Hotové cukroví uchovejte do Vánoc ve stylových plechových dózách.

 

 

dózy

 

 

 

 

přijde jeho čas, naservírujte jej na slavnostní tác.

tác
Na závěr pro Vás máme tip na velice snadné a výtečné cukroví.

 

 

Skandinávská skořicová esíčka

Co budete potřebovat? 450 g hladké mouky, 275 g moučkového cukru, 125 g másla nebo Hery, 3 vejce, 1 lžičku skořice, 1/2 lžičky jedlé sody či prášku do pečiva.

 

Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny, následně zašlehejte vejce a přidejte mouku s jedlou sodou. Vypracujte hladké těsto a nechte ho přes noc odpočívat v lednici.

Druhý den z těsta tvarujte válečky jako na vanilkové rohlíčky, ale místo do tvaru rohlíčků je stočte do tvaru písmene S. Ještě neupečené je obalujte ve směsi cukru a skořice a poté je pěkně upečte.

 

 

 

Přejeme Vám příjemné chvilky strávené při pečení voňavého vánočního cukroví.

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!