Stojíte před rozhodnutím, jak svému potomkovi zařídit dětský pokoj? Jste milovníky severského designu a přemýšlíte, zda se hodí i do dětského pokojíčku? V tom případě čtěte dále.

Severský styl bývá často charakterizován slovy jako střízlivé barvy, dokonalý design a funkčnost na prvním místě. Zní to docela nudně, že? Dá se vůbec v severském stylu zařídit třeba dětský pokojíček? Odpověď je jednoduchá – ano, dá.

Interiéry zařízené v severském stylu působí prostorným a vzdušným dojmem. To se nám samozřejmě bude hodit i v dětském pokojíčku, který by měl být zařízený tak, aby Vaše děti měly spoustu volného prostoru.

Při výběru nábytku a bytových doplňků rozhodně dbejte na kvalitu a upřednostňujte přírodní materiály jako dřevo, ratan a čistě bavlněný textil. Pokud je to možné, zapojte do výběru i své děti. Přece jenom to bude jejich království a je důležité, aby se v něm cítily příjemně.

dět

Nezapomeňte, že děti rostou jako z vody, proto určitě vybírejte nábytek, který poroste s nimi. Někomu se například osvědčila „rostoucí/prodloužitelná“ postel, jež se dá zvětšovat podle potřeby. Děti však určitě uvítají velkou detskou postel, pouze ji raději opatřete zábranou proti pádu. Do velké postele se totiž vejde víc polštářků a plyšáků. 😉

postel

Také jste si jako děti rádi hráli na zemi? Aby děti nestudil zadeček, pořiďte jim příjemný kobereček.

kober

Důležitý je také výběr osvětlení. V severských zemích, kde často svítí celý den, jsou mistry v designu svítidel. Nechte se inspirovat.

světl

Na zdi dětského pokojíčku samozřejmě patří veselé obrázky. Místo obrázků můžete použít originální samolepky na zeď.

http://www.bellarose.cz/files/detail/13332-ramecek-s-obrazkem-rabbit.jpg

Severský styl se také vyznačuje hojným používáním přírodních motivů. Obrázky zvířátek, rostlin a celkově přírody jsou okouzlující. Najdete je na povlečení, polštářcích, hrnečcích, talířcích, …, zkrátka téměř všude.

vever

A víte, co je v dětském pokoji nejdůležitější? Přece hračky! Podlehněte půvabu hraček ze Skandinávie. Můžete se vsadit, že si je zamilují nejen Vaše děti, ale i Vy. 🙂

hračky

Už věříte, že dětský pokojíček v severském stylu je příjemně útulný?

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!