Podzimní období je ideální trávit co nejvíc doma a přizpůsobit interiér tomu, aby působil krásně a útulně. Velkým pomocníkem pro vytvoření příjemné atmosféry jsou vonné svíčky, které místnosti dodají kouzelné světlo, a navíc ji nádherně provoní. S luxusními svíčkami Voluspa se vám to povede opravdu snadno. 

Skutečný svět se málokdy obejde bez kompromisů. Dokonalé věci známe většinou jen z pohádek a romantických filmů. Svíčky Voluspa ale dokonalé jsou. Jejich nádherné vůně, překrásné obaly a zcela ekologické složení z nich dělají vonný zázrak, který každý interiér promění v malé království. Slavné vonné svíčky zdobí přepychové vily v Hollywoodu i minimalisticky zařízené domy v severní Evropě. Zrodily se totiž v Americe, ale jejich jméno má skandinávský původ. Voluspa vychází z názvu nejstarší básně severské mytologie (Völuspá) a tak není divu, že si svíčky oblíbili skandinávští zákazníci, kteří s nimi mají spojené příběhy ze starých pověstí.

 

Luxusní svíčka ve skle Champagne Rose

 

U zrodu svíček Voluspa byla láska. Odbornice na míchání vůní se zamilovala do experta, který se v oboru parfumerie věnoval technologiím. Rozhodli se pro společný život i společný byznys, ve kterém skloubili svoje dovednosti. Troy a Traci Arntsenovi se potkali v roce 1998 a hned o rok později už v kuchyni ve svém kalifornském domě připravovali vlastní svíčky. Začátky byly těžké a celý rok jim trvalo, než se prostřednictvím pokusů dostali k požadovanému výsledku. Traci si od začátku dávala záležet na tom, aby svíčky byly v krásných obalech. Ty první byly k dostání v sametových sáčcích, které ručně šila. Když manželé obdrželi první větší zákazku od obchodního domu Saks Fifth Avenue, trvalo Traci tři dny, než ušila 500 taštiček pro požadovanou objednávku.

 

Traci Arntsen, spoluzakladatelka značky Voluspa, foto: Michal Czerwonka pro The Wall Street Journal

 

Rodinný obchod se rozvíjel dobře, ale pozvolna. Zlomový byl rok 2001, kdy herečka Sarah Michelle Gellar v časopise InStyle zmínila svou vášeň pro svíčky Voluspa. Brzy se k ní přidaly další celebrity jako Halle Berry, Adam Sandler nebo Courteney Cox a z vonných svíček se stal hit hollywoodských domácností. A není divu. Luxusní svíčky jsou díky svým krásným obalům nádhernou dekorací, která navíc vyniká neuvěřitelně nádhernou vůní. Hlavní tajemství spočívá v jedinečném citu pro kombinaci esencí, výběru těch nejlepších materiálů a perfektním zpracování. Směs z kokosového vosku, díky které svíčky hoří zcela čistě, a uchovávají si intenzitu svého aroma, se plní ručně do plechových dóziček nebo kvalitního skla. Přírodní kvalitou vynikají i knoty, které jsou vyrobené ze 100% bavlny. 

 

Svíčky Voluspa v domě Arntsenových, foto: Michal Czerwonka pro The Wall Street Journal

Luxusní svíčka Suede Blanc

 

Traci při výrobě vůní pracuje s tisíci ingrediencemi, které zahrnují svěží ovocné tóny i těžší esence exotických květin. Při výběru té pravé vůně je podle ní nejlepší představit si, v jaké zahradě byste se cítili nejlépe. Když je vám například krásně při představě procházky v ovocném sadě, zkuste svíčky Makassar Ebony & Peach nebo Apricot & Aprilia, které provoní dům tóny broskví a meruněk. Vzpomínka na prázdniny u moře ožije se zapálením svíčky Laguna, která vyniká svěží vůní mořského vánku. A pro sváteční čas je ideální luxusní svíčka ve skle Branche Vermeil, ve které zní tóny ledové krusty v zimním lese protkané vůní citrónu a cukru. Stačí se tedy na chvilku zasnít, poslechnout své srdce nebo podlehnout předvánoční atmosféře a pak už se jen těšit z krásné vůně svíček Voluspa, které jsou zároveň krásnou dekorací. A to i v případě, až po dlouhých hodinách dohoří. Zůstanou vám totiž krásné dózičky a pohárky, do kterých můžete vložit čerstvé květiny, oblíbené šperky nebo další malé vzácnosti. 

 

Luxusní svíčka ve skle Branche Vermeil

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!