Vánoce jsou stále blíž, a tak se dnes společně podíváme na to, co by nemělo chybět na slavnostně prostřené vánoční tabuli.

Stolování většinou během roku nevěnujeme nějakou zvláštní pozornost, snad jen s výjimkou rodinných oslav, ale o Vánocích je tomu jinak. Již během adventu začínáme přemýšlet, jak sváteční tabuli připravit, aby vypadala slavnostně a krásně.

Pojďme se společně podívat na 9 věcí, které by na vánoční tabuli neměly chybět.

1. Ubrus

Základem každého slavnostně prostřeného stolu je krásný ubrus. Pokud hledáte nějaký originální kousek, určitě vás osloví bílý bavlněný ubrus s textem.

 

 

ubrus

 

2. Talíře

Vaši pozornost si zaslouží také talíře. Máte doma slavnostní porcelán, který vytahujete jen při zvláštních příležitostech, ale zvažujete, že by to po letech chtělo nějakou změnu? Vyberte si z naší pestré nabídky talířů přesně takové, které budou vašemu srdci nejmilejší. A pokud se nebojíte barviček, určitě by vám neměla uniknout nádherná kolekce porcelánového nádobí Alice od velice oblíbené značky Green Gate, která vaši vánoční tabuli nádherně rozzáří červenou barvou.

 

talíř

 

3. Příbory

Běžné příbory jsou jistě fajn, ovšem vánoční tabule si žádá něco extra. Set příborů z nerezové oceli ve zlaté barvě bude to pravé. Jednoduchý štíhlý design těchto příborů působí vysoce elegantním dojmem. Navíc se jedná o nadčasovou záležitost.

 

 

příbory

 

 

4. Skleničky

Na stole samozřejmě nesmí chybět skleničky. Krásná jemně broušená sklenice na vodu je ideální nejen k podávání čisté vody, ale také minerálek nebo limonád. Jedná se o ruční výrobu, takže co kus, to originál.

 

 

 

sklen

 

 

Elegantní sklenička na víno zvonkovitého tvaru krásně rozvine chuť a vůni tohoto oblíbeného nápoje a na sváteční tabuli se bude moc pěkně vyjímat.

 

 

na víno

 

5. Ubrousky

I papírové ubrousky dokáží pozvednout stolování na vyšší úroveň. Papírové ubrousky s motivem srdce a větvičky budou pro Vánoce ideální.

 

 

ubrousek

 

 

6. Etažér na cukroví

K Vánocům samozřejmě patří i vánoční cukroví. Naservírujte jej letos na krásném skleněném etažéru, který do vaší domácnosti přinese kapku francouzské elegance. Etažér navíc vypadá, jako by byl vyroben z ledu, a tak se k Vánocům více než hodí. Můžete jej využít i k servírování ovoce.

 

etazer

 

7. Svícen

Prosvětlete svůj svátečně prostřený stůl krásným a originálním svícnem. Masivní svícen z čirého skla zaujme svými ostrými geometrickými tvary. Na vašem stole bude působit jedinečným dojmem.

 

 

sví

 

 

8. Světelná girlanda

Pokud vám svícny připadají málo originální, vyzkoušejte něžnou světelnou girlandu s květinami. Tato světelná dekorace se skládá z dvaceti květin a každá v sobě má nejen LED žárovku, ale i optická vlákna, která této girlandě dodávají to správné kouzlo.

 

 

girland

 

 

9. Vánoční dekorace

Nezapomeňte ani na vánoční dekorace, které váš stůl hezky doladí. Budou takovou třešničkou na slavnostní tabuli. Vyzkoušejte například zlaté vánoční stromečky z papíru. Jistě si je zamilujete.

 

 

str

 

 

Věříme, že svou letošní sváteční tabulí okouzlíte celou rodinu. Přejeme vám nádherné společně strávené chvíle plné lásky a radosti.

Lenka & Bella Rose

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli!